Cultura Popular

Descripcion de CULTURA POPULAR

Dll
15
Sep

La Biblioteca de Cultura Artesana i el Teatre Principal col·laboren en una iniciativa inèdita a Mallorca

Pablo López, Carmen Martínez, Joan Rotger i Catalina Sureda.

El vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha presentat aquest matí el 'Club de Lectures Teatrals', una nova iniciativa duta a terme per part de l'àrea de Cultura, Patrimoni i Esports, a través de la Biblioteca de Cultura Artesana i el Teatre Principal, destinada a estimular l'interès dels lectors pels textos escènics.

A la convocatoria informativa també han estat presents la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, la directora de la Biblioteca de Cultura Artesana, Carmen Martínez, i l'adjunt a la Direcció Artística del Teatre Principal, Pablo López.

El Club de Lectures Teatrals s'estructurà mitjançant tres accions concretes: la lectura de textos; l’assistència a la representació de les obres llegides prèviament; i la participació posterior en un grup de tertúlia on els membres del club intercanviaran opinions i punts de vista sobre el text escrit i la funció escènica.

Ds
13
Sep

Inauguració oficial de les Converses Literàries a Formentor 2014

El mar únic de l'hotel Formentor

Inaugurada oficialment de la setena edició de les Converses Literàries a Formentor. Les converses inclouen aquest any l'acte d'investidura de l'escriptor Carlos Fuentes a títol pòstum i comptarà amb actuacions de la Coral Universitària de la UIB.

A l'acte també hi assistiran la consellera d'Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Núria Riera, el secretari autonòmic d'Educació, Cultura i Universitats, Guillem Estarellas, el president executiu del Grupo Prisa, Juan Luis Cebrián, i el director de la Fundación Santillana, Basilio Baltasar.

 

Ds
06
Sep

Regulats els requisits per obtenir la carta d’artesà, mestre artesà i mestre artesà honorífic

L'ofici de Mestre d'aixa ha generat molt de mestres artesans

El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria d’Economia i Competitivitat i en resposta a una demanda del sector, el Decret que estableix el procediment per obtenir la carta d’artesà, la carta de mestre artesà, el document de qualificació artesanal i la carta de mestre artesà honorífic.
 
Aquestes acreditacions són un instrument que acredita la qualitat i el valor afegit de l’exercici d’aquesta activitat. No és un requisit per exercir l’activitat artesana.
 
La norma, que és aplicable a tots els artesans i empreses artesanes de les Illes Balears, ha estat elaborada amb la col·laboració dels consells insulars i de les entitats i organismes amb competències en el sector, en el sí de la Comissió d’Artesania. El nou articulat resol la dispersió normativa existent en matèria d’artesania i actualitza unes disposicions que havien quedat antiquades.
 

Dc
03
Sep

El conseller de Presidència, Jaume Juan, presenta el programa de la Diada 2014, que manté «l’essència», amb una rebaixa del pressupost de 12.000 euros

Jaume Juan i Maribel Crespí, mostren els cartells de la Diada 2014.

El conseller de Presidència, Jaume Juan, acompanyat de la directora insular de Relacions Institucionals, Maribel Crespí, ha presentat avui el programa d’actes de la Diada de Mallorca, que se celebra el proper 12 de setembre, en commemoració del jurament de Jaume II de la Carta de franqueses i privilegis de Mallorca.

Jaume Juan ha assegurat que és una altra edició de la Diada de Mallorca, «que dóna continuïtat a la línia marcada a principi de legislatura: una diada austera, però conservant-ne l’essència».

Pel que fa al pressupost, el conseller ha apuntat que es manté en la mateixa línia d’austeritat dels darrers tres anys: «de fet enguany és 12.000 euros inferior al de l’any passat», ha assegurat. El pressupost de 2013 va ser de 80.642 €, mentre que el d’enguany és de 68.642 €.

Dj
28
Ago

Presentat el concert Les 3 mezzos que se celebrarà demà al Castell de Bellver

El vicepresident Joan Rotger, moments abans de la roda de premsa, amb Francesc Blanco i les intèrprets.

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha presentat avui en roda de premsa el concert Les 3 Mezzos que se celebrarà demà divendres, 29 d’agost, al Castell de Bellver.

A l’acte hi han assistit també les mezzosopranos que oferiran el recital, Waltraud Mucher, Fréderique Sizaret i Marisa Roca, així com Francesc Blanco, organitzador i pianista que acompanyarà les seves veus.

El vicepresident Joan Rotger ha destacat la qualitat musical d’aquest esdeveniment, al qual el Consell de Mallorca dóna suport, i ha posat de manifest la rellevància cultural que té per a l’illa.

Les 3 Mezzos és un homenatge als concerts i al repertori que es presentà el 2012 amb Els 3 tenors i que es reedità l’estiu passat amb Les 3 sopranos. Enguany, i tenint en compte l’èxit obtingut en les edicions anteriors, s’ha volgut donar continuïtat a aquest cicle amb una tercera part, protagonitzada per tres mezzosopranos. 

Dm
12
Ago

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ‘Ciutat de Palma’ presenta la temporada 2014-2015 amb grans figures nacionals i internacionals

El gerent i el director artístic de l'OSIB, Marcelino Minaya i Pablo Mielgo

El gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Marcelino Minaya, i el director artístic, Pablo Mielgo, han presentat avui la temporada de concerts 2014-2015 que compta amb 13 programes de temporada d’abonament a l’Auditorium de Palma, onze programes extraordinaris que se celebraran a diferents localitzacions emblemàtiques de les Illes, tres òperes, un ballet i una sarsuela al Teatre Principal de Palma. També s’ha programat una òpera i dues gales líriques al Teatre de Maó durant les celebracions del seu 185è aniversari.
 
L’OSIB ha volgut enguany commemorar el centenari de la mort de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg donant una àmplia presència a un repertori musical centre europeu.
 

Dc
30
Jul

Els premis literaris "Vall de Sóller" ja tenen gunayador

Imatge del Jurat dels Premis Vall de Sóller

El jurat dels Premis Literaris Vall de Sóller, format per Jaume Oliver, Francesc Lladó i Antoni Nigorra, s'ha reunit avui per acordar qui són els guanyadors de l'edició d'enguany. El reconeixement als guanyadors es farà durant les festes de Sant Bartomeu.

D'acord amb el seu veredicte, el premi Guillem Colom Casasnovas de poesia, dotat amb un premi de mil euros en metàl.lic, serà per a l'obra "Actrius secundàries" de Josep Fàbregas i Selva. El guardó Joan Marquès Arbona, en la categoria de relats i també dotat amb mil euros de premi, és per a Jon López de Viñaspre i la seva obra "La mala petja".

Ds
26
Jul

Lliurament dels Premis Tolo Güell a la Mallorquinitat

José Ramón Bauzá i Maria Salom, amb Tolo Güell i tots els premiats d'enguany.

Lliurats els premis de la  II edició dels Premis Tolo Güell a la Mallorquinitat, en un acte que enguany ha tengut lloc a la seu de Sa Nostra. A l’acte,  hi han estat presents el president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, La presidenta del Consell, Maria Salom i el president de ‘Sa Nostra’ Caixa de Balears, Fernando Alzamora, així com José Francisco Egea, responsable del Grup Güell, i Tolo ‘Güell’ Barceló Quetglas, impulsor de la Marxa des Güell a Lluc a Peu i president honorífic del Grup Güell.

Tolo ‘Güel’ fou l’encarregat de donar el primer premi als Valldemossa, que han recollit Tomeu Estaràs i Geni Tobín. Després, Esperanza Crespí, tinent de batle de l’Ajuntament de Palma, ha lliurat el premi al president de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, Macià Tomàs.

Dg
20
Jul

Inaugurada l’exposició ‘Documents destruïts’, de l’artista Joan Sastre

Joan Rotger, Joan Sastre i Catalina Sureda, avui a la inauguració de l'exposició.

El vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger, i la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, han inaugurat avui vespre l’exposició ‘Documents destruïts’, de l’artista Joan Sastre,  a la Capella de la Misericòrdia. Un nombrós públic ha assistit a l'apertura de la mostra que podrà ser visitada fins al 14 d’agost.

L'exposició recull un conjunt de fotografies convertides en imatges digitals, originades a partir de les deixalles de documents que han estat prèviament triturats. La idea de Joan Sastre, que va donar forma a aquest treball els anys 2012 i 2013,  és manipular les imatges per crear-ne de noves, obtenint un resultat final a mig camí entre la fotografia i la pintura.  

La mostra després del seu període d'exposició a la Capella de la Misericòrdia serà traslladada a altres espais expositius de Mallorca.

Dv
18
Jul

El Consell de Mallorca acorda declarar Paco de Lucía fill adoptiu de Mallorca

Imatge del malaurat guitarrista flamenc Paco de Lucía

El Consell de Mallorca, reunit avui en Comissió Informativa General i de Comptes, ha aprovat els nomenaments honorífics i les distincions que es lliuraran en el marc de la Diada de Mallorca 2014, el proper 12 de setembre.
En aquesta edició Francisco Sánchez Gómez, conegut artísticament com a Paco de Lucía, serà declarat fill adoptiu de Mallorca. El guitarrista, que va morir el passat 25 de febrer, està considerat una de les principals figures del flamenc dels darrers decennis. Se li atribueix la responsabilitat de la reforma d’aquest art en l’escena musical internacional, gràcies a la inclusió de nous ritmes des del jazz, la bossa nova o la música clàssica.

Páginas

Suscribirse a RSS - Cultura Popular