Cultura Popular

Descripcion de CULTURA POPULAR

Dj
28
Ago

Presentat el concert Les 3 mezzos que se celebrarà demà al Castell de Bellver

El vicepresident Joan Rotger, moments abans de la roda de premsa, amb Francesc Blanco i les intèrprets.

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha presentat avui en roda de premsa el concert Les 3 Mezzos que se celebrarà demà divendres, 29 d’agost, al Castell de Bellver.

A l’acte hi han assistit també les mezzosopranos que oferiran el recital, Waltraud Mucher, Fréderique Sizaret i Marisa Roca, així com Francesc Blanco, organitzador i pianista que acompanyarà les seves veus.

El vicepresident Joan Rotger ha destacat la qualitat musical d’aquest esdeveniment, al qual el Consell de Mallorca dóna suport, i ha posat de manifest la rellevància cultural que té per a l’illa.

Les 3 Mezzos és un homenatge als concerts i al repertori que es presentà el 2012 amb Els 3 tenors i que es reedità l’estiu passat amb Les 3 sopranos. Enguany, i tenint en compte l’èxit obtingut en les edicions anteriors, s’ha volgut donar continuïtat a aquest cicle amb una tercera part, protagonitzada per tres mezzosopranos. 

Dm
12
Ago

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ‘Ciutat de Palma’ presenta la temporada 2014-2015 amb grans figures nacionals i internacionals

El gerent i el director artístic de l'OSIB, Marcelino Minaya i Pablo Mielgo

El gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Marcelino Minaya, i el director artístic, Pablo Mielgo, han presentat avui la temporada de concerts 2014-2015 que compta amb 13 programes de temporada d’abonament a l’Auditorium de Palma, onze programes extraordinaris que se celebraran a diferents localitzacions emblemàtiques de les Illes, tres òperes, un ballet i una sarsuela al Teatre Principal de Palma. També s’ha programat una òpera i dues gales líriques al Teatre de Maó durant les celebracions del seu 185è aniversari.
 
L’OSIB ha volgut enguany commemorar el centenari de la mort de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg donant una àmplia presència a un repertori musical centre europeu.
 

Dc
30
Jul

Els premis literaris "Vall de Sóller" ja tenen gunayador

Imatge del Jurat dels Premis Vall de Sóller

El jurat dels Premis Literaris Vall de Sóller, format per Jaume Oliver, Francesc Lladó i Antoni Nigorra, s'ha reunit avui per acordar qui són els guanyadors de l'edició d'enguany. El reconeixement als guanyadors es farà durant les festes de Sant Bartomeu.

D'acord amb el seu veredicte, el premi Guillem Colom Casasnovas de poesia, dotat amb un premi de mil euros en metàl.lic, serà per a l'obra "Actrius secundàries" de Josep Fàbregas i Selva. El guardó Joan Marquès Arbona, en la categoria de relats i també dotat amb mil euros de premi, és per a Jon López de Viñaspre i la seva obra "La mala petja".

Ds
26
Jul

Lliurament dels Premis Tolo Güell a la Mallorquinitat

José Ramón Bauzá i Maria Salom, amb Tolo Güell i tots els premiats d'enguany.

Lliurats els premis de la  II edició dels Premis Tolo Güell a la Mallorquinitat, en un acte que enguany ha tengut lloc a la seu de Sa Nostra. A l’acte,  hi han estat presents el president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, La presidenta del Consell, Maria Salom i el president de ‘Sa Nostra’ Caixa de Balears, Fernando Alzamora, així com José Francisco Egea, responsable del Grup Güell, i Tolo ‘Güell’ Barceló Quetglas, impulsor de la Marxa des Güell a Lluc a Peu i president honorífic del Grup Güell.

Tolo ‘Güel’ fou l’encarregat de donar el primer premi als Valldemossa, que han recollit Tomeu Estaràs i Geni Tobín. Després, Esperanza Crespí, tinent de batle de l’Ajuntament de Palma, ha lliurat el premi al president de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, Macià Tomàs.

Dg
20
Jul

Inaugurada l’exposició ‘Documents destruïts’, de l’artista Joan Sastre

Joan Rotger, Joan Sastre i Catalina Sureda, avui a la inauguració de l'exposició.

El vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger, i la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, han inaugurat avui vespre l’exposició ‘Documents destruïts’, de l’artista Joan Sastre,  a la Capella de la Misericòrdia. Un nombrós públic ha assistit a l'apertura de la mostra que podrà ser visitada fins al 14 d’agost.

L'exposició recull un conjunt de fotografies convertides en imatges digitals, originades a partir de les deixalles de documents que han estat prèviament triturats. La idea de Joan Sastre, que va donar forma a aquest treball els anys 2012 i 2013,  és manipular les imatges per crear-ne de noves, obtenint un resultat final a mig camí entre la fotografia i la pintura.  

La mostra després del seu període d'exposició a la Capella de la Misericòrdia serà traslladada a altres espais expositius de Mallorca.

Dv
18
Jul

El Consell de Mallorca acorda declarar Paco de Lucía fill adoptiu de Mallorca

Imatge del malaurat guitarrista flamenc Paco de Lucía

El Consell de Mallorca, reunit avui en Comissió Informativa General i de Comptes, ha aprovat els nomenaments honorífics i les distincions que es lliuraran en el marc de la Diada de Mallorca 2014, el proper 12 de setembre.
En aquesta edició Francisco Sánchez Gómez, conegut artísticament com a Paco de Lucía, serà declarat fill adoptiu de Mallorca. El guitarrista, que va morir el passat 25 de febrer, està considerat una de les principals figures del flamenc dels darrers decennis. Se li atribueix la responsabilitat de la reforma d’aquest art en l’escena musical internacional, gràcies a la inclusió de nous ritmes des del jazz, la bossa nova o la música clàssica.

Dll
23
Jun

'Turandot', l'òpera en tres actes que Puccini no va poder finalitzar, tancarà la XXVIII Temporada del Teatre Principal

Després de la roda de premsa

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, ha presentat aquest matí la quarta i darrera obra de la XXVIII Temporada d'Òpera del Teatre Principal, el 'Turandot' de Giacomo Puccini, que s'estrenarà aquest dimecres, a les 20,30 hores, amb altres dues funcions previstes, el divendres, també a les 20,30 hores, i el diumenge a les 18,00.

La convocatòria informativa ha comptat també amb la presència del director artístic del Teatre Principal, José María Moreno, i els dos màxims responsables d'aquesta producció pròpia: el director musical, Santiago Serrate, i el director escènic, Pablo López. Igualment, han participat a la roda de premsa bona part de l'equip artístic de 'Turandot' i el gerent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears 'Ciutat de Palma', Marcelino Minaya.

Dg
22
Jun

Serafí Guiscafré presenta al Teatre Principal el seu llibre sobre la història del Cor coincidint amb el concert de fi de curs

Un moment de l'homenatge que s'ha retut a Serafí Guiscafré durant el concert de fi de curs dels Cors del Teatre Principal

El Teatre Principal ha acollit avui horabaixa la presentació de llibre 'El Cor del Teatre Principal (1984-2008)', editat per Documenta Balear i escrit per la persona que en major mesura va impulsar la seva creació: el director del teatre entre els anys 1978 i 1993, Serafí Guiscafré. A més de l'autor, també ha estat present en la presentació el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger.

Posteriorment, a les 18 hores, ha donat inici el concert de fi de curs dels Cors del Teatre Principal, que ha comptat amb les actuacions de totes les formacions que integren l'agrupació: el Cor Petitons, dirigit per Margalida Ripoll; el Cor Infantil, sota la batuta de Maria Francisca Mir; el Cor Juvenil, que dirigeix Pere Victor Rado; i el Cor del Teatre Principal, amb José María Moreno al capdavant, assistit pel mateix Pere Victor Rado. Els membres del Cor han estat acompanyats pels pianistes Raúl López i Alicia Moreno.

Dc
11
Jun

L’IEB presenta Palma, ciutat de llegenda, de Gaspar Valero

Portada del llibre

El llibre Palma, ciutat de llegenda constitueix una proposta de descoberta del centre històric de la capital de Mallorca a partir de l’ànima que s’emmiralla en els seus carrers, a partir de l’energia que batega en el seu urbanisme de segles. El llibre —en dos volums— consta de sis itineraris que recorren el centre antic de Palma a la recerca dels mites, les llegendes, les rondalles, les anècdotes, les curiositats i els detalls de la ciutat. Obrir aquest llibre pot suposar desplegar les pàgines d’un llunari màgic, d’un tractat de geografia llegendària de Palma... L’encís, el misteri i l’engrescament constitueixen un bon sistema per conèixer la ciutat i per aprendre història, la nostra història.
 

Dc
11
Jun

Projecte Street knitting, Teixint Sóller

Els teixits molt populars a Sóller

El proper dissabte 14 de juny a partir de les 9 h del matí tindrà lloc a la Plaça Constitució de Sóller, la primera trobada del projecte STREET KNITTING, TEIXINT SÓLLER.

L’Street Knitting s’inicià entre els anys 2004 i 2005, i consisteix en teixir, tricotar i cosir diferents elements urbans de les ciutats. Hi ha qui ho considera una nova forma d’art urbà, una nova corrent de grafitti; el que és innegable és que és un corrent que s’està estenent a les ciutats més importants d’Europa. És un moviment artístic revolucionari que converteix elements quotidians de la ciutat en autèntiques obres d’art.

El projecte Street Knitting, teixint Sóller ha estat iniciativa del Museu Balear de Ciències Naturals, Betrana (Laura Celià) i Curolles (Maribel Garcia i Cati Ferrer). Patrocina el projecte l’empresa Coats Fabra S.A. i es rep la col·laboració del Centre d’Informació Jove de l’Ajuntament de Sóller, l’Ajuntament de Fornalutx i l’empresa Botón Club.

Páginas

Suscribirse a RSS - Cultura Popular