Cultura Popular

Descripcion de CULTURA POPULAR

Dg
28
Feb

La Direcció General d’Emergències i Interior garanteix la seguretat dels assistents i participants en els actes de la Diada de les Illes Balears

La consellera Cladera ha visitat la UCA desplegada al Passeig Sagrera de Palma amb motiu dels actes de la Diada de les Illes Balears 2016

Més de 100 voluntaris de Protecció Civil de Mallorca donaran suport al públic assistent durant  tot l’esdeveniment. La consellera Cladera agraeix l’esforç de tots els integrants de l’operatiu.

La Direcció General d’Emergències i Interior dona suport i col·labora en els actes de la Diada de les Illes Balears, posant a disposició de l’organització els mitjans humans i materials pel bon desenvolupament d’aquest esdeveniment que es durà a terme a diversos indrets de tot l’arxipèlag del 26 de febrer a l’1 de març de 2016.

Dj
06
Ago

59 llits de la Mare de Déu d'arreu de Mallorca participen en el programa de la festivitat de l’Assumpció

Presentació del cartell

Fa sis anys que el Consell de Mallorca i el Bisbat col·laboren en la difusió de la festivitat de l’Assumpció de la Mare de Déu i que es tradueix, principalment, en l’exposició a diferents parròquies i convents de l’illa del llit de la Mare de Déu Morta, una peça destacada del patrimoni religiós i artístic de les esglésies. Enguany són 59 punts d’exposició, visitables durant el mes d’agost. En aquesta edició s’han sumat al programa l’església del Convent de la Mercè i les parròquies de Sant Miquel (Palma), Sant Marçal (Sa Cabaneta), Lloseta, Mancor i Santa Eugènia.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, s’ha mostrat “satisfet de donar continuïtat a un projecte que fa de moltes parròquies d’arreu de Mallorca un punt de referència i que realça el nostre patrimoni. Aporta cultura i coneixement sobre les nostres tradicions i pot contribuir també a la tan anomenada, però poc aplicada, diversificació turística”.

Dg
10
Maig

Sóller es prepara per demà, gran festa del Firò 2015

Imatge genal del saqueig de la Plaça de Sóller (Foto IB3)

La Ciutat de Sóller ja bull. Preparats amb la pólvora, escopetes,  espases i tot allò que serveixi per defensar la Vila al moment de l’entrada dels corsaris disposats a saquejar-la, tal i com resa la història de la gesta de l’11 de maig de 1561. Una cita que ningú no es vol perdre. Una cita ja històrica de sempre però que de cada any ha anat a més. Molts són el habitants de Sóller i forans que tenen reservat aquest dia pel gaudi del dia del Firó. Demà, quan es compliran 454 anys des que els sollerics reberen la visita del pirates turco-argelians, encara es recorda aquella data amb les mateixes figures que diu la història: el Capità Angelats, Sergent Soler, les Valentes Dones, Catalina i Francisca Casasnovas... Sóller s’omple de gom a gom i per això enguany s’ha hagut d’aplicar una pa d’autoproteció per al seguretat dels participants i dels visitants.

Dll
27
Abr

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats signa un nou conveni amb la Fundació Institut Socioeducatiu s’Estel

Imatge d'arxiu de la visita a les jornades de portes obertes de la Fundació Institut socioeducatiu s'Estel

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats signa un noul conveni de col·laboració amb la Fundació Institut Socioeducatiu s’Estel en matèria de menors amb mesures judicials de justícia juvenil. L’objectiu del conveni és garantir el dret de rebre l’ensenyament bàsic obligatori que correspongui als menors i joves que romanen als centres socioeducatius de la Fundació.

Dm
07
Abr

Tradicional pancaritat a l’oratori de Crestatx, de sa Pobla

La presidenta Maria Salom ha participat en el tradicional pancaritat pobler.

La presidenta del Consell, Maria Salom, ha assistit avui a la celebració del tradicional pancaritat de sa Pobla, a l’oratori de Crestatx, juntament amb la directora insular de Relacions Institucionals, Maribel Crespí i el seu homòleg de la direcció insular de Residus, Antoni Serra. 

Maria Salom, acompanyada pel batle Biel Serra i els regidors de l’Ajuntament de sa Pobla, s'ha sumat al tradicional pancaritat amb els milers de poblers que acudeixen cada any a l’ermita. El dimarts després de Pasqua, els veïnats de sa Pobla van en processó a Crestatx des de fa mes de trenta anys. 

Al llarg de la jornada s'ha celebrat el certàmen de cançons Antònia Buades, moment durant el qual s'ha presentat el disc 'Tonades de la feina del Camp i Tonades de Ximbomba', un recull de cançons populars interpretades per Antònia 'Mussola', Joana 'Bugeta' i Biel 'Collut' i que han estat editades per l'Ajuntament de sa Pobla i la Fundació ACA.

 

Ds
28
Feb

Lliurament de trofeus de la Federació Balear de Tir de Fona

Imatge dels primers premiats

El conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, ha assistit al lliurament de trofeus amb motiu del tir i lliga de la Federació Balear de Tir de Fona, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Sa Pobla. A l'acte també han intervingut el batle de la localitat, Gabriel Serra, i el president de la federació, Pep Ribas.

El conseller balear ha felicitat els premiats i ha agraït la tasca que desenvolupa la Federació Balear de Tir de Fona perquè "aquest esport tan nostro es mantingui viu a les nostres illes com la important tradició que és".

"El tir de fona és part de la nostra cultura, de la nostra identitat com illencs, del nostre caràcter, ens uneix i ens representa com pocs esports aconsegueixen fer-ho", ha dit Martínez durant la seva intervenció.

Dj
19
Feb

L’EMT i els sindicats signen un nou conveni col•lectiu, amb una vigència fins l'any 2017

Moment de la signatura del conveni

La direcció de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i els sindicats representatius en aquesta empresa municipal han signat avui el conveni col·lectiu, que tendrà una vigència fins a l’any 2017.

El president de l'EMT, Gabriel Vallejo, ha indicat que “amb la signatura d'aquest conveni hem arribat a un punt d'acord que garanteix la pau social i beneficia als ciutadans”.

Vallejo ha recordat que “aquest conveni és fruit de l'acceptació de determinades reivindicacions de la part social, mentre que l'EMT aconsegueix que el cost derivat del conveni col·lectiu sigui perfectament assumible per a la viabilitat econòmica de l'empresa”.

Finalment, el regidor ha subratllat que “des de Cort sempre hem intentat arribar a acords amb els sindicats, ja que per a l'Ajuntament de Palma el més important és que els ciutadans no es vegin perjudicats per cap conflicte laboral, i amb la signatura d'aquest conveni col·lectiu hem aconseguit aquesta pau laboral”.

Dll
09
Feb

El Consell Assessor de Cultura Popular dóna el vist i plau a l'expedient de declaració del ball dels cossiers de Manacor com a Festa d'Interès Cultural

Un moment de la reunió del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de Mallorca que ha tengut lloc aquest matí a la Misericòrdia

El Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de Mallorca s'ha reunit aquest matí, a les dependències de la Misericòrdia, sota la presidència del vicepresident del Consell, Joan Rotger, i amb l'assistència de la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, el secretari tècnic del departament, José Manuel Carrillo, i la resta de representants d'aquest òrgan, dedicat a assessorar el Consell en matèria de foment i protecció de les manifestacions culturals més íntimament lligades a festes, costums i tradicions de l'illa.

El punt més destacat de l'ordre del dia d'avui ha estat l'informe sobre la sol·licitud tramitada per part de l'Ajuntament de Manacor perquè es declari Festa d'Interès Cultural el ball dels cossiers d'aquest municipi. L'informe ha rebut el vist i plau dels membres del Consell Assessor.

Dll
02
Feb

L'Escola de Música i Danses de Mallorca programa diversos actes per commemorar el seu 40 aniversari

Fernando Gilet i Gabriel Frontera han presentat els actes del 40è aniversari de l'Escola de Música i Danses de Mallorca.

El tinent de batlia de Cultura i Esports, Fernando Gilet, acompanyat pel president de l'Escola de Música i Danses de Mallorca, Gabriel Frontera, ha presentat avui els actes programats enguany amb motiu de la celebració del 40 aniversari d'aquesta escola amb balls, trobades, conferències i representacions.

Fernando Gilet ha destacat “el necessari i ingent treball que ha desenvolupat l'Escola de Música i Danses que ha duit el nom de Palma per tot el món, així com l'extraordinària tasca de divulgació i enriquiment de la nostra cultura popular i tradicional des de fa 40 anys”.

El tinent de batlia de Cultura hi ha afegit que “són molts els palmesans i mallorquins que en aquests gairebé 50 anys han passat per aquesta Escola, fundada el 1975 per Bartomeu Enseñat, al qual mai se li estarà prou agraït per haver estat l'impulsor d'aquesta escola”.

Dll
26
Ene

El Firó de Sóller ja té Valentes Dones 2015

Aida Pons i Aina Nigorra (Foto: http://www.saveu.cat/)

La popular festa del Firó de Sóller d’enguany ja té les seves Valentes Dones. En aquesta ocasió els papers de al·lotes que representaran durant el període del Firó d’enguany fins al de l’any vinent el paper de les germanes Francisca i Catalina Casasnovas, seran Aina Nigorra Vaquer i Aida Pons Puig.   Lluny d’altres anys, en aquesta ocasió sols hi ha hagut una parella que s’ha presentat a l’elecció i, per tant, elles seran investides a l’acte del pregó que es celebrarà dies abans de les fires de maig.

Aina Nigorra i Aida Pons ja es presentaren l’any passat a l’elecció, però no aconseguiren guanyar a pesar de la seva devoció per aquesta festa i, com no, de la seva implicació dins l’organització i els col·lectius que conformen tot el conjunt festiu.

D’aquí a uns instants, concretament a les 19h hores d’avui, l’única candidatura serà presentada en públic a la Sala Magna de l’Ajuntament.

 

Páginas

Suscribirse a RSS - Cultura Popular