Cultura Popular

Descripcion de CULTURA POPULAR

Dv
16
Dic

Blauets de Lluc i Cappela canten el Concert Solidari de Nadal de l’Obra Social i BMN-SA NOSTRA

Imatged dels blauets de Lluc en el moment del concert

 

La sonoritat de l'església de Santa Eulàlia de Palma acollirà les veus de la coral dels Blauets de Lluc i del grup Cappela, que es fondran el proper dimecres, 21 de desembre, a les 20.00h, en un concert per celebrar les primeres campanades de les festes nadalenques. No calen paraules per descriure la proposta artística i musical que oferiran ambdues formacions.

El tradicional concert que organitza per a Nadal la Fundació Caixa de Balears, amb la col·laboració de BMN-SA NOSTRA, tendrà de bell nou una finalitat solidària. La recaptació íntegra es destinarà a ajudar a la intensa tasca que desenvolupa l'associació 'DIGNITAT I FEINA'.

Creada el maig de 2013, pels Franciscans de la Tercera Ordre Regular (TOR), per afrontar la problemàtica social i econòmica que estava patint la població, especialment per la falta de treball, Fra Tomeu Pastor va proposar ajudar a les persones necessitades oferint-los la recollida d'ametlles i garrofes.

Dv
02
Dic

El Betlem Tradicional Mallorquí del Centre de Cultura SA NOSTRA

Imatge del Betlem del Centre de Cultura de  Sa Nostra

 

El Centre de Cultura SA NOSTRA, del carrer de la Concepció de Palma, estrena enguany un nou betlem. El betlem tradicional mallorquí és fruit d’anys de creació artesanal, tots els que ha invertit l’artista Miquel Àngel Moncadas i Batle (Palma 1991), Grau en Restauració i Conservació de Béns Culturals, per la Universitat de Barcelona. Es podrà visitar de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30h i de 17.00 a 20.00h, del 9 de desembre al 9 de gener.

Es un betlem rectangular, en illa, una peculiaritat que permet als visitants ser observat des de diferents perspectives. L’artista ha dividit en dues parts ben diferenciades però integrades al mateix temps, totes les escenes. Per una banda, hi trobem el naixement que constitueix el centre més important, situat a una altura més elevada.

Dv
12
Ago

Els cossiers d’Alaró reben el reconeixement com a Festa d’Interès Cultural

Foto de família del vicepresident Francesc Miralles i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, amb representants del consistori d'Alaró, balladors dels cossiers i altres protagonistes de la festa.

El passat 8 d’octubre de 2015 el Ple del Consell de Mallorca aprovava per unanimitat declarar el ball dels cossiers d’Alaró Festa d’Interès Cultural d’acord amb la Llei de cultura popular i tradicional. Un reconeixement que des d’aquest dimecres ja està en mans del consistori i del poble alaroner. Es tanca així un procés que va iniciar l’Ajuntament d’Alaró un 3 de desembre de 2010.

Dc
13
Jul

El Consell de Mallorca assegura la marxa “Des Güell a Lluc a peu”

El president Miquel Ensenyat anunciant la solució a la marxa Des Güell a Lluc a peu

El president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat i el fundador de la marxa “Des Güell a Lluc a peu” Tolo Güell han anunciat que finalment se celebrarà l’edició d'enguany d’aquesta marxa.

Després d’una reunió entre la institució insular i els organitzadors s’ha acordat que el Consell de Mallorca aportarà els 18.000 euros que ja s’havien consignat i es cobrirà la resta mitjançant ajuda tècnica i patrocinadors privats que han ofert col·laboració en les darreres hores.

En declaracions, Tolo Güell ha afirmat que “estic molt agraït al Consell de Mallorca i al president Miquel Ensenyat per haver salvat la marxa”. Per la seva part el president ha fet una crida a la societat mallorquina perquè participin en aquesta acte amb una història de més de quatre dècades d’existència.

Ara s’està pendent de la Direcció Provincial de Trànsit per determinar si la marxa se celebrarà el primer dissabte d’agost, com era previst, o en canvi s’ajornarà a una altra data.

Dg
28
Feb

La Direcció General d’Emergències i Interior garanteix la seguretat dels assistents i participants en els actes de la Diada de les Illes Balears

La consellera Cladera ha visitat la UCA desplegada al Passeig Sagrera de Palma amb motiu dels actes de la Diada de les Illes Balears 2016

Més de 100 voluntaris de Protecció Civil de Mallorca donaran suport al públic assistent durant  tot l’esdeveniment. La consellera Cladera agraeix l’esforç de tots els integrants de l’operatiu.

La Direcció General d’Emergències i Interior dona suport i col·labora en els actes de la Diada de les Illes Balears, posant a disposició de l’organització els mitjans humans i materials pel bon desenvolupament d’aquest esdeveniment que es durà a terme a diversos indrets de tot l’arxipèlag del 26 de febrer a l’1 de març de 2016.

Dj
06
Ago

59 llits de la Mare de Déu d'arreu de Mallorca participen en el programa de la festivitat de l’Assumpció

Presentació del cartell

Fa sis anys que el Consell de Mallorca i el Bisbat col·laboren en la difusió de la festivitat de l’Assumpció de la Mare de Déu i que es tradueix, principalment, en l’exposició a diferents parròquies i convents de l’illa del llit de la Mare de Déu Morta, una peça destacada del patrimoni religiós i artístic de les esglésies. Enguany són 59 punts d’exposició, visitables durant el mes d’agost. En aquesta edició s’han sumat al programa l’església del Convent de la Mercè i les parròquies de Sant Miquel (Palma), Sant Marçal (Sa Cabaneta), Lloseta, Mancor i Santa Eugènia.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, s’ha mostrat “satisfet de donar continuïtat a un projecte que fa de moltes parròquies d’arreu de Mallorca un punt de referència i que realça el nostre patrimoni. Aporta cultura i coneixement sobre les nostres tradicions i pot contribuir també a la tan anomenada, però poc aplicada, diversificació turística”.

Dg
10
Maig

Sóller es prepara per demà, gran festa del Firò 2015

Imatge genal del saqueig de la Plaça de Sóller (Foto IB3)

La Ciutat de Sóller ja bull. Preparats amb la pólvora, escopetes,  espases i tot allò que serveixi per defensar la Vila al moment de l’entrada dels corsaris disposats a saquejar-la, tal i com resa la història de la gesta de l’11 de maig de 1561. Una cita que ningú no es vol perdre. Una cita ja històrica de sempre però que de cada any ha anat a més. Molts són el habitants de Sóller i forans que tenen reservat aquest dia pel gaudi del dia del Firó. Demà, quan es compliran 454 anys des que els sollerics reberen la visita del pirates turco-argelians, encara es recorda aquella data amb les mateixes figures que diu la història: el Capità Angelats, Sergent Soler, les Valentes Dones, Catalina i Francisca Casasnovas... Sóller s’omple de gom a gom i per això enguany s’ha hagut d’aplicar una pa d’autoproteció per al seguretat dels participants i dels visitants.

Dll
27
Abr

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats signa un nou conveni amb la Fundació Institut Socioeducatiu s’Estel

Imatge d'arxiu de la visita a les jornades de portes obertes de la Fundació Institut socioeducatiu s'Estel

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats signa un noul conveni de col·laboració amb la Fundació Institut Socioeducatiu s’Estel en matèria de menors amb mesures judicials de justícia juvenil. L’objectiu del conveni és garantir el dret de rebre l’ensenyament bàsic obligatori que correspongui als menors i joves que romanen als centres socioeducatius de la Fundació.

Dm
07
Abr

Tradicional pancaritat a l’oratori de Crestatx, de sa Pobla

La presidenta Maria Salom ha participat en el tradicional pancaritat pobler.

La presidenta del Consell, Maria Salom, ha assistit avui a la celebració del tradicional pancaritat de sa Pobla, a l’oratori de Crestatx, juntament amb la directora insular de Relacions Institucionals, Maribel Crespí i el seu homòleg de la direcció insular de Residus, Antoni Serra. 

Maria Salom, acompanyada pel batle Biel Serra i els regidors de l’Ajuntament de sa Pobla, s'ha sumat al tradicional pancaritat amb els milers de poblers que acudeixen cada any a l’ermita. El dimarts després de Pasqua, els veïnats de sa Pobla van en processó a Crestatx des de fa mes de trenta anys. 

Al llarg de la jornada s'ha celebrat el certàmen de cançons Antònia Buades, moment durant el qual s'ha presentat el disc 'Tonades de la feina del Camp i Tonades de Ximbomba', un recull de cançons populars interpretades per Antònia 'Mussola', Joana 'Bugeta' i Biel 'Collut' i que han estat editades per l'Ajuntament de sa Pobla i la Fundació ACA.

 

Ds
28
Feb

Lliurament de trofeus de la Federació Balear de Tir de Fona

Imatge dels primers premiats

El conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, ha assistit al lliurament de trofeus amb motiu del tir i lliga de la Federació Balear de Tir de Fona, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Sa Pobla. A l'acte també han intervingut el batle de la localitat, Gabriel Serra, i el president de la federació, Pep Ribas.

El conseller balear ha felicitat els premiats i ha agraït la tasca que desenvolupa la Federació Balear de Tir de Fona perquè "aquest esport tan nostro es mantingui viu a les nostres illes com la important tradició que és".

"El tir de fona és part de la nostra cultura, de la nostra identitat com illencs, del nostre caràcter, ens uneix i ens representa com pocs esports aconsegueixen fer-ho", ha dit Martínez durant la seva intervenció.

Páginas

Suscribirse a RSS - Cultura Popular