Cultura Popular

Descripcion de CULTURA POPULAR

Dj
23
Oct

'Don Quijote' inaugura la III Temporada de Ballet al Teatre Principal, amb l'actuació de dos dels components del prestigiós English National Ballet

L'equip artístic de 'Don Quijote', amb el vicepresident del Consell, Joan Rotger, i la directora gerent del Teatre Principal, Margalida Moner, aquest matí, durant la presentació de l'espectacle que inaugura la temporada de ballet

La III Temporada de Ballet del Teatre Principal alçarà el teló aquest divendres amb la representació de ‘Don Quijote’, un ballet en tres actes, basat en el capítol 19 del segon llibre de ‘El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha’, de Cervantes, que va ser estrenat el 26 de desembre de 1869, al Teatre Bolshoi, de Moscou, amb música de Ludwig Minkus.

La presentació va tenir lloc ahir matí, amb l'assistència del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger; la directora gerent del Teatre Principal, Margalida Moner, i part de l'equip artístic, dirigit per Gavin de Paor i Laura Macías i amb l'actuació estelar del ballarí cubà Arionel Vargas i la ballarina georgiana Elena Glurdjidze, tots dos pertanyents al prestigiós English National Ballet.  

Dll
20
Oct

Se constituye el primer jurado de la Medalla de Oro de la Comunidad Autónoma y de los Premios Ramón Llull

Se trata de la primera vez que se constituye un jurado para establecer un calendario de trabajo y valorar las candidaturas para la concesión de las distinciones propuestas por la sociedad balear

El vicepresidente y consejero de Presidencia, Antonio Gómez, ha presidido esta mañana la reunión constitutiva del primer jurado de la Medalla de Oro de la Comunidad Autónoma y de los Premios Ramón Llull, que se otorgan anualmente con motivo del Día de las Illes Balears. También ha estado presente el director general de Relaciones Institucionales y Acción Exterior, César Pacheco.

Se trata de la primera vez que se constituye un jurado para establecer un calendario de trabajo y valorar las candidaturas para la concesión de las distinciones propuestas por la sociedad balear, con el objetivo de que éste sea un proceso transparente y abierto a una mayor participación.

Ds
18
Oct

Pilar Catalina Thomàs Giménez Andreu encarnarà enguany Santa Catalina Thomàs en les Festes de la Beata 2014

La beateta i família acompanyada de les autoritats assistents

L'església de Santa Magdalena ha acollit avui horabaixa la presentació de la nina que encarnarà la figura de Santa Catalina Thomàs en les Festes de la Beata d'enguany i que ha recaigut en Pilar Catalina Thomàs Giménez Andreu. L'acte, que ha comptat amb l'assistència del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, i la directora insular de Cultura, Catalina Sureda, ha estat precedit pel cercavila d’una colla de xeremiers que ha transcorregut pels carrers dels voltants del convent, i ha finalitzat amb la celebració d’una catequesi per a infants en torn a la figura de la Santa a càrrec de Bartomeu Villalonga Moyà, rector del Seminari Major. 

Aquesta festivitat, una de les més arrelades a la història i les tradicions de Mallorca, té lloc des de l’any 1792, i té el seu origen històric en la beatificació de sor Catalina Thomàs.

Dm
14
Oct

El teatre gestual arriba al Principal de la mà dels components de la companyia francesa 'Théatre du Mouvement',

L'equip artístic que posarà en escena aquest muntatge de teatre gestual, al Teatre Principal, avui, amb l'adjunt a la Direcció Artística, Pablo López

El Teatre Principal de Palma acollirà a partir del divendres 17 d’octubre el muntatge 'Encore une heure si courte', de la companyia francesa Théâtre du Mouvement, una de les més prestigioses del món en teatre gestual. Aquesta obra arriba de la mà de Pau Bachero, antic col·laborador de Théâtre du Mouvement, just en el moment en què es compleixen 25 anys de l’estrena d’”Encore une heure si courte”, que es va presentar per primera vegada a Londres, precisament un 17 d’octubre de 1989.

Dll
15
Sep

La Biblioteca de Cultura Artesana i el Teatre Principal col·laboren en una iniciativa inèdita a Mallorca

Pablo López, Carmen Martínez, Joan Rotger i Catalina Sureda.

El vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha presentat aquest matí el 'Club de Lectures Teatrals', una nova iniciativa duta a terme per part de l'àrea de Cultura, Patrimoni i Esports, a través de la Biblioteca de Cultura Artesana i el Teatre Principal, destinada a estimular l'interès dels lectors pels textos escènics.

A la convocatoria informativa també han estat presents la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, la directora de la Biblioteca de Cultura Artesana, Carmen Martínez, i l'adjunt a la Direcció Artística del Teatre Principal, Pablo López.

El Club de Lectures Teatrals s'estructurà mitjançant tres accions concretes: la lectura de textos; l’assistència a la representació de les obres llegides prèviament; i la participació posterior en un grup de tertúlia on els membres del club intercanviaran opinions i punts de vista sobre el text escrit i la funció escènica.

Ds
13
Sep

Inauguració oficial de les Converses Literàries a Formentor 2014

El mar únic de l'hotel Formentor

Inaugurada oficialment de la setena edició de les Converses Literàries a Formentor. Les converses inclouen aquest any l'acte d'investidura de l'escriptor Carlos Fuentes a títol pòstum i comptarà amb actuacions de la Coral Universitària de la UIB.

A l'acte també hi assistiran la consellera d'Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Núria Riera, el secretari autonòmic d'Educació, Cultura i Universitats, Guillem Estarellas, el president executiu del Grupo Prisa, Juan Luis Cebrián, i el director de la Fundación Santillana, Basilio Baltasar.

 

Ds
06
Sep

Regulats els requisits per obtenir la carta d’artesà, mestre artesà i mestre artesà honorífic

L'ofici de Mestre d'aixa ha generat molt de mestres artesans

El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria d’Economia i Competitivitat i en resposta a una demanda del sector, el Decret que estableix el procediment per obtenir la carta d’artesà, la carta de mestre artesà, el document de qualificació artesanal i la carta de mestre artesà honorífic.
 
Aquestes acreditacions són un instrument que acredita la qualitat i el valor afegit de l’exercici d’aquesta activitat. No és un requisit per exercir l’activitat artesana.
 
La norma, que és aplicable a tots els artesans i empreses artesanes de les Illes Balears, ha estat elaborada amb la col·laboració dels consells insulars i de les entitats i organismes amb competències en el sector, en el sí de la Comissió d’Artesania. El nou articulat resol la dispersió normativa existent en matèria d’artesania i actualitza unes disposicions que havien quedat antiquades.
 

Dc
03
Sep

El conseller de Presidència, Jaume Juan, presenta el programa de la Diada 2014, que manté «l’essència», amb una rebaixa del pressupost de 12.000 euros

Jaume Juan i Maribel Crespí, mostren els cartells de la Diada 2014.

El conseller de Presidència, Jaume Juan, acompanyat de la directora insular de Relacions Institucionals, Maribel Crespí, ha presentat avui el programa d’actes de la Diada de Mallorca, que se celebra el proper 12 de setembre, en commemoració del jurament de Jaume II de la Carta de franqueses i privilegis de Mallorca.

Jaume Juan ha assegurat que és una altra edició de la Diada de Mallorca, «que dóna continuïtat a la línia marcada a principi de legislatura: una diada austera, però conservant-ne l’essència».

Pel que fa al pressupost, el conseller ha apuntat que es manté en la mateixa línia d’austeritat dels darrers tres anys: «de fet enguany és 12.000 euros inferior al de l’any passat», ha assegurat. El pressupost de 2013 va ser de 80.642 €, mentre que el d’enguany és de 68.642 €.

Dj
28
Ago

Presentat el concert Les 3 mezzos que se celebrarà demà al Castell de Bellver

El vicepresident Joan Rotger, moments abans de la roda de premsa, amb Francesc Blanco i les intèrprets.

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha presentat avui en roda de premsa el concert Les 3 Mezzos que se celebrarà demà divendres, 29 d’agost, al Castell de Bellver.

A l’acte hi han assistit també les mezzosopranos que oferiran el recital, Waltraud Mucher, Fréderique Sizaret i Marisa Roca, així com Francesc Blanco, organitzador i pianista que acompanyarà les seves veus.

El vicepresident Joan Rotger ha destacat la qualitat musical d’aquest esdeveniment, al qual el Consell de Mallorca dóna suport, i ha posat de manifest la rellevància cultural que té per a l’illa.

Les 3 Mezzos és un homenatge als concerts i al repertori que es presentà el 2012 amb Els 3 tenors i que es reedità l’estiu passat amb Les 3 sopranos. Enguany, i tenint en compte l’èxit obtingut en les edicions anteriors, s’ha volgut donar continuïtat a aquest cicle amb una tercera part, protagonitzada per tres mezzosopranos. 

Dm
12
Ago

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ‘Ciutat de Palma’ presenta la temporada 2014-2015 amb grans figures nacionals i internacionals

El gerent i el director artístic de l'OSIB, Marcelino Minaya i Pablo Mielgo

El gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Marcelino Minaya, i el director artístic, Pablo Mielgo, han presentat avui la temporada de concerts 2014-2015 que compta amb 13 programes de temporada d’abonament a l’Auditorium de Palma, onze programes extraordinaris que se celebraran a diferents localitzacions emblemàtiques de les Illes, tres òperes, un ballet i una sarsuela al Teatre Principal de Palma. També s’ha programat una òpera i dues gales líriques al Teatre de Maó durant les celebracions del seu 185è aniversari.
 
L’OSIB ha volgut enguany commemorar el centenari de la mort de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg donant una àmplia presència a un repertori musical centre europeu.
 

Páginas

Suscribirse a RSS - Cultura Popular